fbpx

Koppelträning av ung hund

Koppelträning av ung hund

Att lära en ung hund att gå i koppel är en viktig del av deras utbildning. Här är några steg du kan följa för att hjälpa din hund att lära sig att gå i koppel:
 
  1. Börja med att introducera din hund till koppel och halsband på en bekant och säker plats. Låt den sniffa och undersöka kopplet innan du sätter det på den.
  2. När din hund känner sig bekväm med kopplet fäster du det i halsbandet och låter den gå fritt omkring med det.
  3. När din hund är bekväm med att gå med kopplet fäst vid halsbandet börjar du försiktigt styra den i olika riktningar genom att dra försiktigt i kopplet.
  4. När din hund börjar gå med dig frivilligt kan du börja introducera små mängder distraktioner, som leksaker eller godis, för att hjälpa den att lära sig att fokusera när den är i koppel.
  5. När din hund blir mer bekväm med att gå i koppel kan du börja ta med den på korta promenader i grannskapet och gradvis öka längden och svårighetsgraden på promenaderna allteftersom.
  6. Kom ihåg att alltid berömma och belöna din hund för gott beteende när den går i koppel. Om den börjar dra eller blir distraherad ska du försiktigt leda tillbaka den till din sida och fortsätta promenaden.
Det kan ta lite tid och tålamod, men med konsekvent träning kommer din hund att lära sig att gå bra i koppel.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *