Shop / Promenad / Hundhalsband
40%
40%
50%
130 kr
Från 290 kr
Från 260 kr

Hundhalsband – Vilken modell passar?

Hundhalsband kan bestå av många olika material, både i läder, konstmaterial och olika textiler. Det har en kombination av egenskaper som att både vara elegant och dekorativt såväl som slitstarkt och lättanvänt. Det är något som din hund bär nästan varje dag. Därför är det ofta värt att lägga ner lite tid när man väljer både typ av hundhalsband och modell. Idag erbjuder vi halsband i både läder, konstmaterial och olika textiler, i olika färger, bredd och storlekar. 

Ett hundhalsband har flera funktioner; det gör att du kan koppla hunden till dig när du är ute på promenad och även fästa en bricka med telefonnummer som gör att hunden kan komma tillrätta om olyckan skulle vara framme. 

Don Lorino erbjuder ett brett utbud i flera olika utföranden, som gör det möjligt för dig att hitta både rätt modell och storlek för din hund. Vi har ett genomgående fokus på kvalitet, där vi strävar efter att erbjuda högsta kvalitet till ett bra pris. Vi har ett genomgående fokus på hållbar utveckling, där vi både tillhandahåller en vegansk produktlinje och en läderlinje tillverkat av vegetabiliskt garvat läder. 

Hur du väljer rätt halsband

Det viktigaste när du ska välja rätt halsband är att storleken är rätt. Enklast är att mäta omkretsen på din hunds nacke. Lägg under ett eller två fingrar under för att måttbandet inte sitter för tight. Storlekstabellen skiljer sig åt något mellan modellerna, så titta noga på den modellen du är intresserad av. 

  • Vid vilka tillfällen ska halsband främst användas? Vi rekommenderar att välja ett hundhalsband som passar er vardag. Ett halsband i läder har många fördelar, eftersom det ofta är det mest bekväma för din hund att bära under långa promenader. Eftersom läder både är slittåligt och enkelt går att skölja av om det blir smutsigt är det lättskött. 
  • Har du en valp har vi lättare modeller som gör det lättare för din hund att bära. Flexibelt spänningsintervall gör att halsbandet går att spänna upp i takt med att hunden växer.
  • Ska du promenera i mörker rekommenderar vi alltid att komplettera halsbandet med reflex och/eller lampa för att göra den synlig för sin omgivning.

Hitta alla våra hundhalsband här och följ oss på Instagram för mer inspiration.