Att välja rätt hundutrustning för valpen

När den lilla valpen kommer hem är det förstås viktigt att skaffa rätt utrustning från start. Ett bra hundhalsband och en sele är bland de första sakerna valpen behöver. Men hur väljer man rätt storlek och modell?

Komfort och säkerhet i fokus

För den lilla valpen är komfort och säkerhet de viktigaste kriterierna. Halsbandet eller selen ska sitta åt men inte skava eller klämma. Små valpar växer fort, så det är bra med justerbar storlek. Även mjuka, ventilerande material är att föredra.

Don Lorinos Petit-serie

En serie som är särskilt anpassad för valpar och småhundar är Don Lorinos Petit. Dessa hundhalsband och selar har flexibla storleksomfång och snabbknäppen i metall för enkel på- och avtagning. Materialen är slitstarka men ändå mjuka och behagliga mot hundens päls och hud.

Utrymme för tillväxt

Kom ihåg att valpen växer fort de första månaderna. Lämna därför gärna lite utrymme för tillväxt när du väljer storlek. Bättre att selen/halsbandet sitter något löst från start än att behöva byta upp för ofta.

Slutligen, se till att valpen får vänja sig vid utrustningen i lugn miljö innan ni ger er ut på äventyr. Med rätt produkter från start blir valpens första promenader en trygg och bekväm upplevelse!